Piskóta:
- 6 tojás
- 6 evőkanál cukor
- 6 evőkanál liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- lekvár (ez most sárgabarack)
Krém:
- 3 × 150 g natúr joghurt
- porcukor ízlés szerint
- 1 csomag zselatin (Horváth Rozi)
- 2 csomag vaníliás cukor
- 1 kg eper turmixolva + 60 dkg darabolva
- 1 dl habtejszín (Meggle)
A tekercsekhez piskótát a szokásos módon kisütjük (tepsiméret 36 × 30 cm). Ha kész, ruhával feltekerjük és hagyjuk hűlni. Kihűlés után megkenjük lekvárral (ki milyennel szereti), feltekerjük és felszeleteljük. Egy tortaformát kibélelünk folpackkal. Kirakjuk az alját és az oldalát piskótatekercsekkel. Elkészítjük a krémet. Az epret jól megmossuk. Az 1 kg epret összeturmixoljuk, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a porcukrot (ízlés szerint). A 60 dkg epret beledaraboljuk. 2 doboz joghurtban elkavarjuk a zselatint, feltesszük melegedni (nem forralni), kavargatjuk, hogy feloldódjon benne. Tűzről levéve hozzáadjuk a többi joghurtot, ami le is hűti, így beleönthetjük az eperturmixot, az összedarabolt epret, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínhabot. Hagyjuk addig míg kezd kicsit dermedni, ekkor beleöntjük a piskótával bélelt edénybe. Legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük. Tálcára borítjuk. Díszítés tetszés szerint.
Kiss Imréné Magdi receptje.