- 50 dkg eper
- 30 dkg babapiskóta
Krém:
- 2,5 dl tej
- fél rúd vanília
- 3 tojássárgája
- 6 evőkanál kristálycukor
- 1,5 dkg zselatinpor
- 3 dl tejszín
A krémhez a vaníliarúddal felforraljuk a tejet. A tojássárgákat a cukor felével habosra keverjük. Beleöntjük a tejet, és tűz fölött, kevergetve sűrűre főzzük, vigyázva, hogy fel ne forrjon. Fél deci hideg vízben csomómentesre keverjük a zselatint, aztán tűz fölött melegítjük, amíg teljesen feloldódik. Hozzáadjuk a meleg krémhez, és hagyjuk kihűlni. A maradék cukorral habbá verjük a tejszínt, és belekeverjük a kihűlt krémbe. Megtisztítjuk az epret, a legszebb pár darabot félretesszük a díszítéshez, a többit apróra vágjuk, és a krémhez keverjük. Alufóliával kibélelt tortaforma oldalait körberakjuk fél babapiskótákkal. Beletöltjük a krémet, a tetejét befedjük a többi piskótával, és tálalásig hűtőszekrénybe tesszük. Az alufólia segítségével könnyen kiszedhetjük a formából, és eperszemekkel, tejszínhabbal díszíthetjük.
Mutatós, kellemes kora nyári hűsítő finomság, és sok macera sincs vele.
Egri Diána receptje.