A tésztához egy-egy sárga és kakaós lapot sütök:
- 3 tojás
- fél dl étolaj
- 3 evőkanál víz
- 8 dkg cukor
- 10 dkg liszt
- csipet só
- fél csomag sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A tojásokat szétválasztom. A fehérjét egy kanál vízzel és csipet sóval kemény habbá verem, majd adok hozzá 6 dkg cukrot. Ezzel addig verem, amíg a cukor fel nem oldódik. A sárgáját a vízzel és a maradék cukorral, olajjal habosra keverem. A két masszát összekeverem, hozzáadom a sütőporral elkevert lisztet, és tortaformában 180°C-on megsütöm. A kakaós lappal is ugyanez az eljárás, csak kakaóport is teszek bele. Amikor kisültek, megvárom amíg kihűlnek és két-két lapra vágom őket. Most csak egy kakaós lapot használtam fel.
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl tej
- 3 evőkanál cukor – ezekből pudingot készítek
- 5 dl habtejszín
- 5 dkg porcukor – a tejszínt a cukorral habbá verem
- 20 dkg eper
Amikor felfőztem a pudingot, az alsó sárga lapot visszatettem a tortaformába, és a puding felét rásimítottam. Erre tettem a felvert tejszínhabból, rá apróra vágott mirelit epreket szórtam. Erre került a kakaós lap, és újra puding, tejszín és eper. Végül sárga lap. Tejszínhabbal és eperrel díszítettem.
Domján Mária receptje.