Kekszes alap:
- 18 dkg darált háztartási keksz
- 8 dkg olvasztott vaj
Mousse:
- 30 dkg eper ( tisztított mennyiség )
- 10 – 12 dkg cukor
- 1 teáskanál citromlé
- 6 db zselatinlap ( 10 g )
- 1 tojásfehérje
- 3 evőkanál porcukor
- 2 dl tejszín
Továbbá :
- 10 szem eper
A kekszet az olvasztott vajjal összekeverjük és egy 18 cm – es kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk, majd a tortaforma szélét kirakjuk félbevágott eperrel és hűtőbe tesszük amíg elkészül a mousse.
A feldarabolt epret a cukorral, a citromlével alaposan összeforraljuk, majd botmixerrel pürésítjük. Azután hozzákeverjük a vízben ázott, kinyomkodott zselatinlapokat és langyosra hűtjük.
A tojásfehérjét egy hőálló tálban vízgőz felett, egy kézi mixerrel félig felverjük, majd kanalanként hozzáadagoljuk a porcukrot és fényes, kemény habbá verjük, azután összeforgatjuk az eperpürével. A tejszínből lágy habot verünk és összeforgatjuk az epres résszel, majd a tortaformába öntjük. Pár órára vagy egy éjszakára hűtőbe tesszük dermedni.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!