1. réteg:
- 1 csipet só
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 db tojás
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 20 dkg finomliszt
- 2 evőkanál tejföl
2. réteg:
- 5-6 evőkanál házi baracklekvár
- 20 dkg darált dió
- 1 dl tej
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 dkg porcukor
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
3. réteg:
- 3 db tojás
- 3 evőkanál liszt
- 3 evőkanál cukor
- 1 kiskanál sütőpor
Az 1 réteghez:
A hozzávalókat összemorzsoljuk a vajat a liszttel, majd összegyúrjuk az első réteg többi hozzávalójával. Kinyújtjuk, és kibéleljük vele a sütőpapírral fedett tepsit.
A 2. réteghez:
A középső réteghez a tejben megfőzzük a darált diót, ízesítjük a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal. A tepsiben lévő nyers tésztát először megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a diós tölteléket.
A 3.réteghez :
A felső réteg egy piskóta lesz: a tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd több részletben beleforgatjuk a fehérjékből vert habot meg a sütőporos lisztet. Ráöntjük a diós réteg tetejére.
170 °C-ra előmelegített sütőbe toljuk, és tűpróbáig sütjük. (körülbelül 30 perc)
Ha kihűlt, szépen lehet szeletelni.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!