Krém:
- 4 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
- kocka alakú háztartási keksz
- rum
- kávé
- 10 dkg étcsoki
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 6 dl tej
- 2 csomag vaníliás puding
- 7 tojás sárgája
- csokireszelék
Tészta:
- 1 csomag sütőpor
- 4 evőkanál liszt
- 15 dkg darált dió vagy mogyoró
- 20 dkg cukor
- 7 tojásfehérje
A tojásfehérjét habbá verjük és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan.
A krémhez a tojás sárgát a pudinggal és a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a porcukorral habosított margarinnal. A krém felébe belekeverjük a felolvasztott étcsokit.
A kekszet rummal ízesített kávéba mártjuk, úgy tesszük szorosan egymás mellé a krémre. Az összeállításnál a sorrend: tészta, vaníliás krém rumos-kávés keksz, étcsokis krém.
A tetejére tesszük a tejszínhabot, és étcsokit reszelünk rá. Hűtőben dermesztjük egy kicsit, és vízbe mártott késsel szeleteljük.
Bné receptje.