- 25 dkg liszt
- 25 dkg porcukor
- 3 tojás
- 3 dl tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 vaníliás cukor
- sárgabaracklekvár
- porcukor a szóráshoz
A tojássárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra (fehéredésig) keverjük. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a reszelt citromhéjjat, a tejfölt és jó alaposan kikeverjük a masszát. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és ezt is óvatosan beleforgatjuk a masszába. Vajazott, lisztezett tepsibe öntjük és előmelegített 180 °C-os sütőben megsütjük.
Mint minden piskótánál, itt is fontos, hogy az első 10 percben ne nyissuk ki a sütőajtót, különben összeesik a tésztánk. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd félbevágjuk és betöltjük lekvárral. Tetszés szerint felszeleteljük és porcukorral meghintve tálaljuk.
Németh-Szántó Kitti receptje. Kitti munkásságát aFavorEat
facebook oldalon követhetitek!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!