Mindhárom nagyon finom!!! 😉
Linzer alaptészta:
- 30 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- 1 tojás
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- fél csomag sütőpor
- esetleg egy-két kanál tejföl, attól függ, milyen a liszt, mennyire lesz kemény a tészta
A margarint, a porcukrot és a vaníliás cukrot habosra keverem, hozzákeverem a tojást, majd hozzáadom a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Szép sima tésztát készítek, nem túl keményet. Most 3 adagot készítettem, a tésztát három részre osztottam, mindegyikből kb. 30 -35 db süti lett. Az első adag hagyományos linzer kiszaggatva, lekvárral összeragasztva.
Habos linzer:
- 1 tojásfehérjéhez
- 6 dkg porcukor
- 1 evőkanál citromlé
A fentieket habosra keverjük, és a kiszaggatott tészta tetejére tesszük. 180°C-on 10-12 percig sütjük. Ha csak minden másodikra teszünk habot, egy-egy sima linzert lekvárral összeragaszthatunk egy-egy habossal.
Kókusszal töltött-kakaós linzer:
- a tésztához 2 evőkanál kakaót adunk
- 1 tojásfehérje
- 6 dkg porcukor
- 6 dkg kókuszreszelék
A tojásfehérjét a cukorral habosra keverjük, hozzákeverjük a kókuszreszeléket, kis golyókat formálunk belőle, jól lehűtjük, majd a kakaós tésztába csomagoljuk. 180°C-on 15 percig sütjük (ezt egy kicsit tovább sütöttem). Mindegyik félét különböző módon díszíthetjük.
Réti Andrásné Judit receptje.