Piskóta:
- 6 tojás
- 25 dkg porcukor
- 25 dkg margarin
- 30 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
- magozott meggy
Krém:
- 3, 5 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 25 dkg margarin 20 dkg porcukor
Tetejére:
- Csokoládé
A tojások sárgáját a cukorral habosra keverem, majd a puha margarint is hozzáadom. Amikor szép sima a krém, beleszitálom a sütőporos lisztet. Jól bedolgozom, majd a keményre felvert tojáshabot is beleforgatom. A masszát megfelezem, egyik felét a tepsibe teszem, elsimítom. A másik feléhez 2 evőkanál kakaóport keverek majd a tepsiben lévő masszára öntöm, elsimítom. Meggyel sűrűn megszórom, és 180 °C-ra előmelegített sütőben egy 30 x 30 cm-es tepsiben készre sütöm. Közben elkészítem a krémet. A tejben megfőzöm a pudingot. A margarinnal a cukorral habosra keverem és a kihűlt pudinggal elvegyítem. Csokival bevonom a tetejét.
Éva receptje az Sütimánia Évával oldalról.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!