tészta-
- 7 tojás
- 25 dkg porcukor
- 30 dkg sütővaj
- 25 dkg liszt
- 1 sütőpor
- 4 evőkanál tej
- 2 evőkanál kakaópor
Krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 1/2 dl tej
- 1 vaníliás cukor
- 20 dkg teavaj
- 20 dkg porcukor
És még:
- meggy
A porcukrot habosra keverem a vajjal. majd egyenként hozzákeverem az egész tojásokat. Kézi habverővel szétkeverem a hozzá adott lisztet, sütőport és a 4 kanál tejet. Masszát kétfelé osztom. A világos masszát beleöntöm a vajazott, lisztezett 35 x 40 cm-es tepsibe, a massza másik felébe keverem a 2 evőkanál kakaóport majd ráöntöm a világos masszára. 7 dl kimagozott, lecsepegtetett meggyet rárakom a tésztára és előmelegített sütőbe 200 °C-on sütöm, majd leveszem 150 °C-ra, 20 percig. A kész tésztát hagyom teljesen kihűlni. A krémhez a pudingot a tejben a vaníliás cukorral megfőzöm, a kihabosított teavajat és porcukrot apránként hozzákeverem a kihűlt pudinghoz. A hideg tésztát megkenem a krémmel, majd a tetejét csokoládéval.
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.