Piskóta:
- 16 tojás
- 32 dkg liszt
- 32 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
Krém:
- 10 tojás
- 30 dkg porcukor
- 40 dkg ét csokoládé
- 2 csomag vaníliás cukor
- 50 dkg vaj
Tetejére:
- 36 dkg kristálycukor
- 2 kávéskanál vaj
- 1 kávéskanál citromlé, vagy ecet
Először levágunk 6 db lapot a sütőpapírból 30 x 26 centiméteres tepsi méretére. A piskótát elkészítjük. A piskótához való mennyiséget 2 adagban készítjük el. A tojássárgáját kikavarjuk a cukorral, fehérjét kemény habbá verjük, a vajat megolvasztjuk, de ne legyen meleg. A sárgájához óvatosan hozzákeverjük a kemény fehérje habot, lisztet és az olvasztott de nem meleg vajat.
A sütőpapírokat tepsibe tesszük, és az első adag masszát elosztjuk 3 fele. Elsimítjuk a sütőpapíron. 200 °C-ra előmelegített sütőben, egyesével körülbelül 8-10 perc alatt készre sütjük. A második adag masszával is így járunk el. Vigyázni kell mert vékony és gyorsan sül. Még melegen leszedjük a papírt róla.
Csoki krémet elkészítjük. A tojásokat a porcukorral, vízgőz felé tesszük, és addig főzzük, mikor megnézzük az ujjunkkal, olyan mintha csípné. Ekkor hozzáadjuk az összetördelt csokoládét, és a vaníliás cukrot. Tová
Kiss Imréné receptje.