Tészta:
- Egy 26 cm-es tortaformában 10 tojásból piskótát sütünk, vagy 7 db nagyon vékony lapot.
- +2 tojásos piskóta a külön laphoz
Krém:
- 2 csomag étcsokoládé ízű pudingpor
- 1 evőkanál liszt
- 1 tojás sárgája
- 1 evőkanál holland kakaó
- ízlés szerint cukor
- 7, 5 dl tej
- 1/2 tábla minőségi étcsokoládé
- 250 dkg vajas íz
- 5 dkg vaj
- 2 csomag vaníliás cukor
A tetejére:
- 10 evőkanál cukor
A krémhez a pudingot a liszttel a tojássárgájával a kakaóval és a cukorral, valamint a tejjel sűrűre főzzük és a forró pudingba beletördeljük a csokoládét. Amikor kihűlt a puding, belekeverjük a vajas ízt a vajat és a vaníliás cukrokat. A krémmel megtöltjük a lapokat, majd az oldalát és a tetejét is bevonjuk a krémmel és egy kicsit hagyunk a díszítésre is. Egy külön lapot sütünk 2 tojásból. Ez kerül a legtetejére a tortának.
A kristálycukrot felolvasztjuk és szép aranybarnára karamellizáljuk. A külön sütött lapra önjük a karamellizált cukrot és egy kanál segítségével egyenletesen eloszlatjuk. Egy hosszú kést végighúzunk a hűtőből kivett margarinon, majd óvatosan bejelöljük a szeleteket. Szépen haladunk körbe körbe. Legalább háromszor. A maradék krémet habzsákba tesszük és pici rózsákat nyomunk belőle. Ráhelyezzük a cukorlapokat ferdén. Az oldalát tortamintázóval bevonalazzuk. A tetejét ízlés szerint díszíthetjük.
Sinka Edit receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!