- 20 dkg babapiskóta
- kb. 7 dl tej
- 1 csomag vaníliás, puncsos vagy csokoládés pudingpor
- 4-5 evőkanál cukor
- fél rumaroma
- 2 kiskanál Nescafé
A pudingot az utasításnak megfelelően fél liter tejjel, 3-4 evőkanál cukorral megfőzzük. Ha kész, hűlni hagyjuk, néha megkeverjük, nehogy bebőrösödjön. Eközben melegedni tesszük a többi tejet. Mikor majdnem forró, kikapcsoljuk a gázt, beleteszünk 1-2 evőkanál cukrot, 2 kiskanál Nescafét és fél üvegcse rumaromát. Egy (15-20 cm átmérőjű) dobozba lerakunk 1 sor babapiskótát, meglocsoljuk a kávés-rumos tej felével, majd ráöntjük a puding felét. Ismét piskóta, tej, végül a puding maradéka jön. Elsimítjuk, és ha kihűlt legalább 2-3 órára, de jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap evőkanállal süteményes tányérra szedve fogyasztjuk, esetleg tejszínhabbal tálaljuk. Gyors, jó vendégváró.
Majorcsik Melinda receptje.
Szabókiné Jung Andrea: „Én egy 18 × 18 cm-es kis formában készítettem el és mivel kibéleltem előtte, így az éjszakai hűtőben való pihentetés után szépen óvatosan ki tudtam emelni, majd egy tálalótálra áttenni. A tetejét még melegen pillecukrokkal szórtam meg. Igazán szép és mutatós, nagyon ízlett mindenkinek, aki csak kóstolta. Köszönjük szépen a receptet!”