- 1 csomag főzni való vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 2 dl tejszín
- 30-40 dkg babapiskóta
- 1 nagy marék mazsola
- 1 dl rum
A szokásos módon megfőzzük a pudingot, a vaníliarúd kikapart magjait és magát a rudat is belerakjuk, majd kihűtjük. 2 dl tejszínt kemény habbá verünk és a teljesen kihűlt pudinggal összeforgatjuk.
Én egy gyümölcskenyér formát készítettem elő. De használhatunk több kicsi tálkákat is. Folpackkal béleljük ki az edényt. A forma aljára kenjünk egy kevés vaníliás krémet, majd 1 sor babapiskóta következik amit locsoljunk meg rummal. Ezt szórjuk meg rumba áztatott mazsolával vagy cukrozott gyümölcsökkel. Folytassuk a rétegezést amíg a forma megtelik. Hűtőben dermesztjük 6-8 órát. Kiborítjuk az edényből, óvatosan lehúzzuk róla a fóliát és felszeleteljük. Tejszínhabbal díszítjük.
Magyarné Fekete Veronika receptje.
Látogassátok meg a Veronica’s Cake oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!