Tészta :
- 15 dkg háztartási keksz
- 15 dkg dió
- 15 dkg olvasztott vaj / margarin
Krém :
- 25 dkg túró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 tasak vaníliás cukor
- 25 dkg mascarpone
- 10 dkg porcukor – ízlés szerint
- 2 dl tejszín
- 7 g étkezési zselatin
- 20 ml víz
Tetejére :
- olvasztott étcsokoládé
- darált dió
A tésztához a összekeverjük a hozzávalókat és egy körülbelül 20 x 30 tepsi aljába simítjuk, majd 200 °C – ra melegített sütőben 10 percig sütjük.
A krémhez a túrót villával krémesre törjük, hozzákeverjük a krémsajtot , a citrom héját, a vaníliás cukrot és ízlés szerinti porcukrot. Ezután hozzákeverjük a kevés vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint ( fontos, hogy a túró és a mascarpone szoba hőmérsékletű legyen ) , majd összeforgatjuk habbá vert tejszínnel.
A krémet a kihűlt kekszes alapra simítjuk, étcsokoládéval és dióval díszítjük. Pár órán át hideg helyen dermesztjük, majd hosszúkás szeletekre vágva kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!