Egy laphoz:
- 6 tojás
- 12 dkg porcukor
- 10 dkg liszt
- 8 dkg darált dió
- pici sütőpor
26 cm-es kerek tortaformában sütök két diós lapot. Ha kihűltek, mindkettőt kettévágom.
A csokikrémhez:
- 6 tojás
- 25 dkg kristálycukor
- 30 dkg csokoládé
- 5 evőkanál kakaópor
- 25 dkg vaj
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
6 egész tojást a kristálycukorral gőz felett megfőzök állandó keveréssel (én kézi habverőt szoktam használni). Kb. 10 percig főzöm, majd hozzáadom a csokoládét, amit előre eltördelek, s az átszitált kakaóport. Ez besűríti a krémet. Ezután lehűtöm, és hűtőbe teszem 1-2 órára. A vajat és a margarint a porcukorral kézi mixerrel habosra keverem, majd apránként hozzáadom a csokikrémet.
Következhet a torta töltése, ehhez a lapokat megkenem csokikrémmel, majd az egész tortát bevonom a maradék krémmel, kicsit lehűtöm, s mehet rá a csokimáz. A csokimázat főzőcsokiból készítem, hozzáadva zsíros margarinnal, ami nálunk Szlovákiában a Cera vaj. Mikróba olvasztom a csokit a vajjal, s párszor közben megkeverem, hogy lássam a sűrűségét. Egy érdekesség, hogy ha elkészítem a csokimázat, majd hagyom kihűlni, és újra olvasztom, sokkal csillogósabb lesz a máz! 😉
Császár Eta receptje az Eta hagyományos tortái oldalról.