Tészta:
- 60 dkg liszt
- 30 dkg vaj
- 20 dkg cukor
- 1 dl tej
- 1,5 dkg élesztő
- 2 tojássárgája
- 1/2 dl rum
- só
- pici szódabikarbóna
Töltelék:
- 20 dkg mák
- 20 dkg dió
- 30 dkg sárgabaracklekvár
- 30 dkg cukor
A tepsi kenéséhez:
- vaj
A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, a tejben felfuttatott élesztőt és a többi anyagot is hozzáadjuk, majd jól összegyúrjuk. Legalább 1 órát hűtőben pihentetjük. A töltelékhez megfelezzük a lekvárt és a cukrot. Egyik felével a mákot, másik felével a diót ízesítjük. A három felé osztott tésztát vékonyra nyújtjuk, és megtöltjük: tészta-mák-tészta-dió-tészta. 180°C-os sütőben kb. 45 percig sütjük, ha kihűlt csokimázzal bevonjuk.
Laktató, finom és jól mutat!
Csikós Pálné Marika receptje.
Kép forrása: Receptműhely