A tésztához:
- 3 tojás
- 22 dkg cukor
- 18 dkg liszt
- 6 dl tejföl vagy joghurt
- 6 evőkanál darált dió
- 6 evőkanál darált mák
- 3 púpos mokkáskanál szódabikarbóna
A krémhez:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 1 citrom leve és reszelt héja
A tésztához a tojást és a cukrot habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a tejfölt és a szódabikarbónát. Összekeverjük, és 2 részre osztjuk. Az egyikhez diót, a másikhoz a mákot adjuk. 24 cm-es tortaformában, előmelegített sütőben 200°C-on kb. 20 perc alatt külön-külön megsütjük a két lapot.
A krémhez a pudingot tejben megfőzzük. Amíg kihűl, a vajat, a porcukrot, a citrom levét és reszelt héját habosra kavarjuk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük. Ez a krém kerül a két tészta közé és a tetejére. 1 órahosszára hűtőbe tesszük. Dióval, mandulával, gyümölccsel tetszés szerint díszíthetjük.
Bangó Ilona receptje.