A linzertésztához:
- 28 dkg liszt
- 20 dkg margarin
- 8 dkg porcukor
- 4 tojássárgája
- 1 csomag vaníliás cukor
A töltelékhez:
- rumos meggyszemek vagy lekvár
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg porcukor
- 1/4 citrom leve
- 20 dkg darált dió
Továbbá:
- 28 db kosárka tésztasütő forma
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze. A tojásfehérjéket a cukorral és a citrom levével verjük kemény habbá, majd óvatosan keverjük bele a darált diót. A tésztasütő formákat béleljük ki vékonyan a linzertésztával, tegyünk mindegyik aljába 1-1 szem meggyet vagy 1 csepp lekvárt, de akár mindkettő mehet bele egyszerre. A diós habból tegyünk rá kis halmokat, majd süssük világosra. Porcukorral megszórva tálaljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!