Nagyon egyszerű elkészíteni, hűtés nélkül is eláll sokáig (helyesebben csak elállna, ha maradna), jó útravaló akár utazáshoz, kiránduláshoz, vagy egy esti kerti partihoz is.
- 25 dkg liszt
- 15 dkg darált dió
- 1 nagyobb citrom reszelt héja és leve
- 10 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 2 tojás
- 15 dkg vaj
- vagy margarin
- 1 teáskanál rum, vagy aroma
- csipet só
Minden hozzávalót jól összegyúrunk, a tésztát 8 felé osztjuk (így könnyebb vele bánni). A tésztából hüvelykujjnyi vastag rudakat sodrunk, majd 8-10 cm hosszú darabokra vágjuk, amiket kifli alakúra formázunk. 180 °C.ra előmelegített sütőben, kb. 15 perc alatt készre sütjük. Még forrón vaníliás porcukorba forgatjuk. Akár 2 hétig is eláll, hűtés nélkül.
Bodnár Éva receptje az Házias ízek Éva konyhájából oldalról.