A gyúrt tésztához:
- 30 dkg liszt
- 15 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag sütőpor
- 3 tojássárgája
- kevés tej
A piskótához:
- 2 tojás
- 20 dkg porcukor
- 1 dl étolaj
- 2 dl tej
- 20 dkg liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1/2 csomag sütőpor
A rudak töltéséhez:
- 20 dkg darált dió
- ízlés szerinti mennyiségű cukor
- baracklekvár
A mázhoz:
- 1 csomag főzés nélküli vanília pudingpor
- 18 dkg margarin
- 18 dkg porcukor
- 2 evőkanál tej
A díszítéshez:
- fehér és kakaós tortabevonó csokoládé (elmaradhat)
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és 4 részre osztjuk. Külön-külön 25 × 39 cm-es tepsi nagyságúra nyújtjuk, majd megkenjük baracklekvárral, megszórjuk cukros dióval és egyenként feltekerjük, mint a bejglit. A rudakat a tepsibe helyezzük. A piskóta hozzávalóiból a tojásokat a cukorral jól kikeverjük, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót és a rudakra öntjük. Előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük.
A bevonathoz gőz felett a margarint a cukorral és a tejjel (robotgéppel) jó sűrűre kikeverjük. Amikor jól sűrűsödik, hozzákeverjük a vaníliás pudingport és még tovább keverjük, míg teljesen sűrű nem lesz. A kihűlt tésztára kenjük, majd olvasztott csokival díszíthetjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!