A tésztához:
- 50 dkg finomliszt
- 20 dkg vaj
- 15 dkg porcukor
- 4 tojás sárgája
- 1 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 1,5 dl tejföl
A lekenéshez:
- 30 dkg baracklekvár
A habhoz:
- 4 tojásfehérje
- 20 dkg cukor
- 1 kisebb citrom reszelt héja és leve
- 15 dkg darált dió
- 1 vaníliás cukor
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két cipóra osztjuk. Az egyiket tepsi méretre nyújtva a 22×38 cm-es tepsi aljára tesszük ,amit sütőpapírral béleltünk. Megkenjük baracklekvárral és a másik kinyújtott lappal befedjük. Egy villával megszurkáljuk.200 °C-ra melegített sütőben 25 percig sütjük.
Közben vízgőz felett felverjük a tojásfehérjéket a cukrokkal, citrom levével és héjával.A darált diót hozzá keverjük. A megsült, forró linzerünkre tesszük, elsimítjuk és a sütőbe vissza téve rászárítjuk a diós habot.
Amikor kihűlt tetszőleges formára vágjuk. Én kisebb kockákra vágtam, a végét meg szeletekre. Porcukorral meghintve kínáljuk.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!