- 20 dkg dió
- 5 dkg pisztácia
- 20 dkg étcsokoládé
- 1 rúd vanília
- 20 dkg vaj vagy margarin
- 25 dkg barna cukor
- 4 tojás
- só
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál rum
A diót és a pisztáciát durvára megvágjuk, összekeverjük. A csokoládét apróra tördeljük vagy megreszeljük. A vaníliarudat felhasítjuk, kikaparjuk a „húsát”. A sütőt előmelegítjük 160°C-ra. Egy edényt forró vízzel félig telt lábasba állítunk, felolvasztjuk benne a vajat és a csokoládét, majd kivesszük a vízfürdőből. Hozzáadjuk a vaníliát, a cukrot, a tojásokat, a csipet sót, habosra kikeverjük. Kanalanként beledolgozzuk a lisztet, a rumot és a dió-pisztácia keverék 3/4 részét. Kb. 25 × 35 cm-es tepsit kibélelünk sütőpapírral, belesimítjuk a masszát, tetejét megszórjuk a maradék dió-pisztácia keverékkel, 30-35 percig sütjük. Tepsiben hagyjuk egészen kihűlni, deszkára emeljük, lehántjuk róla a papírt, kockákra, szeletekre vágjuk.