Első tészta:
- 22 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 22 dkg darált dió
- 11 dkg rétesliszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 6 tojásfehérje
Második réteg:
- 20 dkg porcukor
- 6 tojássárgája
Krém:
- 11 dkg margarin
- 7 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- másfél csomag vaníliás pudingpor
- 6 dl tej
Tetejére:
- 7-10 dkg darált dió
- 1 csomag vaníliás cukor (Bourbon finomabb)
A margarint a porcukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a diót és a sütőporos lisztet. A tojásfehérjét keményre verjük, óvatosan beleforgatjuk. Egy 28 cm-es tortaformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a tésztát, elsimítjuk, majd 180°C-os sütőben kb. 11-15 percet sütjük. Addig a tojássárgáját a porcukorral habosra keverjük. A tortaformát kivesszük a sütőből, a kikavart sárgáját rákenjük a tésztára, és visszatesszük. Addig sütjük, míg a sárgája krém megszilárdul. Ez még kb 10-15 perc. A tortaformában hagyjuk kihűlni.
Elkészítjük a krémet. A pudingot tejjel megfőzzük, még melegen hozzáadjuk a darált diót. Margarint a cukorral kihabosítjuk, és a kihűlt krémmel összekeverjük. A tésztára simítjuk, és megszórjuk a vaníliás cukor-dió keverékével. Pár órára hűtőbe tesszük.
Megjegyzés: Ez eredetileg egy szeletes süteményrecept, tortának már én készítettem el.
Kiss Imréné Magdi receptje.