- 50 dkg darált keksz
- 25 dkg margarin
- 1 evőkanál rum
- 15 dkg porcukor
- 1 evőkanál baracklekvár
- 1 ételszínező-piros
- 1 ételszínező-zöld
- tortadara
A kekszet, a margarint, a rumot, a cukrot és a lekvárt összedolgozzuk. Amikor kész, kétfelé vesszük, az egyikbe a zöld színezőt, a másikba a piros színezőt dolgozzuk bele. Ezekből 6-6 golyót készítünk. A zöld golyókat kilapítjuk annyira, hogy a piros golyókat bele tudjuk csomagolni. Az így elkészült 6 golyót betekerjük fóliába, és betesszük a fagyasztóba annyi időre, hogy jól megkeményedjenek. Amikor kész, kivesszük és mindegyiket négyfelé elvágjuk. A piros részbe tortadarát nyomkodunk.
Látványos és finom, a fiatalok kedvenc sláger süteménye.
Bányász Jánosné receptje.