Tészta:
- 30 dkg finomliszt
- 85 gramm étcsokoládé
- 185 ml főzött kávé
- 20 dkg barna cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 1 teáskanál sütőpor
- 3 db tojás
- 150 ml olívaolaj
- 355 ml natúr joghurt vagy tejföl
- csipetnyi só
Töltelék:
- 5 evőkanál finomliszt
- 125 ml tej
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 20 dkg margarin
Krém:
- 40 gramm étcsokoládé
- 14 gramm margarin
- 125 ml főzőtejszín
Tészta:
Amíg a sütő felmelegszik 165 °C-ra, egy nagy méretű szögletes tepsit vagy egy tortaformát vajazzunk ki, és tegyünk bele sütőpapírt. A tésztához főzzünk fekete kávét, és a darabokra tört étcsokoládét tegyük a forró kávéba, majd hagyjuk megolvadni és lehűlni. A tojásokat keverjük habosra a kétféle cukorral, adjuk hozzá az olajat, a joghurtot, majd a csokis kávét. Apránként adjuk hozzá a kakaóporral, sütőporral, szódabikarbónával és sóval elkevert, előzőleg átszitált lisztet. Öntsük a tepsibe, és süssük kb. 40-50 percig, hűtsük ki, majd vágjuk ketté. Kenjük meg az alsó felét a krémmel, borítsuk vissza rá a tetejét, majd a végén vonjuk be a krémmel. Néhány órára tegyük hűtőbe.
Töltelék:
A tejet főzzük sűrűre a liszttel, vegyük le a tűzről, keverjük bele a vaníliás cukrot és tegyük félre. A margarint a cukorral habosítsuk ki, majd miután a lisztes krém teljesen kihűlt, apránként keverjük el benne a cukros margarint.
Krém:
A csokoládét és a margarint gőz fölött olvasszuk össze, vegyük le a tűzről, keverjük el benne a tejszínt, majd néhány perc “pihentetés” után vonjuk be vele a sütit.
Tóth Éva receptje.
Látogassátok meg a Sütivár oldalt, ahol sok-sok csodás receptet találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!