A tésztához:
- 50 dkg liszt
- 1 csomag sütőpor
- 15 dkg zsír
- 3 tojássárgája
- 15 dkg cukor
- kevés tej
A töltelékhez:
- 20 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás cukor
- 15 deka porcukor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál lekvár
- 3 evőkanál kakaópor
- 0,5 dl rum
A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk, három részre osztjuk, kinyújtjuk, és a tepsi hátulján megsütjük. A kisült lapok egyikét összetörjük, és 2 deci tejben megáztatjuk. Hozzáadunk 1 evőkanál lekvárt, 3 evőkanál kakaót, fél deci rumot (vagy pár csepp aromát), végül a habosra kevert vajas porcukrot. Az így kapott masszát a két süteménylap közé kenjük. Gőz fölött cukorral habosra keverünk 3 tojásfehérjét, és a tetejére kenjük. Szép, fehér máz lesz. Csak másnap szeleteljük, amikor a lapok a töltelékkel összeérnek.