- 1 tojás
- 20 dkg cukor
- 35 dkg búzadara
- 10 dkg darált dio
- 2-3 kanál holland kakaópor
- fél csomag sütőpor
- 3 dl tej
Krém hozzávalói:
- fél liter tej
- 6 evőkanál liszt
- 15 dkg porcukor
- 15 dkg vaj
- ízlés szerint rum
A tetejére:
- csokmáz
- 10 dkg ét csokoládé
- egy kis olaj
- 5-6 dkg margarin
A tésztához a cukrot a tojással keverőgéppel habosra kikevertem, és a többi hozzávalóval összekeverem. Majd egy órát a hűtőbe teszem pihentetem. Majd a masszát háromfelé veszem és sütőpapiros tepsibe 3 lapot sütök belőle 180 °C-on. 12-15 perc alatt sül meg. Ha a lapok kihűltek a következő krémmel megtöltöm. A tejet a liszttel csomómentesre kikeverem és a főzőlapon besűrítem. A vajat a porcukorral habosra kikeverem. Amikor a főzött krém kihűlt gépbe teszem és az egészet rummal ízesítem. A krémet ketté veszem és a lapokat megtöltöm a tetejére olvasztott csokimáz kerül. Fügével díszítettem.
Domján Mária receptje.
Látogassátok meg Marcsi finomságok konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!