A tésztához:
- 70 dkg finomliszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 18 g sütőpor (1,5 csomag)
A kakaós részhez:
- 2 evőkanál kakaópor
A díszítéshez:
- 10 dkg olvasztott csokoládé
A margarint a cukrokkal krémesre keverjük, majd egyenként hozzáadjuk az egész tojásokat. A sütőporral elkevert liszttel összegyúrjuk. Elfelezzük, felébe a kakaóport gyúrjuk bele. Pár órát pihentetjük. Én a fagyasztóba tettem fél órára és ezután húsdarálóra szereltem a formát és különböző formákat daráltam ki ,úgy 8-10 cm-es hosszúakat. 180 °C-ra melegített sütőben világosra sütöttem. 3 nagy méretű tepsivel sült ki. A tepsit enyhén margarinnal kenjük le. A kihűlt süteményt olvasztott csokoládéval díszítettem. Sokáig eláll,nagyon finom.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!