Fehér tészta:
- 5 db tojás fehérje
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 12 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 2 evőkanál olaj
Sötét tészta:
- 5 db tojás sárgája
- 12 dkg cukor
- 1 csomag vaníliacukor
- 12 dkg liszt
- 3 dkg kakaópor
- 2 evőkanál olaj
- 1 dl tej
- 1/2 csomag sütőpor
Krém:
- 9 dl tej
- 3 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 12 dkg porcukor /ízlés szerint
- 25 dkg margarin
- 2 evőkanál rum / aroma
Tetejére:
- 2 dl tejszín
- csokoládé
A tojás fehérjét a cukorral és a vaníliacukorral kemény habbá verjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet és az olajat. A sötét tésztához a tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral és a kakaóporral elkevert lisztet felváltva az olajjal és a tejjel. A két tésztát felváltva belekanalazzuk egy sütőpapírral bélelt 35×25 cm-es tepsibe, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt /tűpróba/ készre sütjük. A krémhez a tejet és pudingporral sűrűre főzzük, folpackkal letakarva kihűtjük. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, majd a kihűlt pudinggal és a rummal krémesre kavarjuk. A kihűlt tésztára simítjuk a krémet, befedjük a felvert tejszínnel, csokit reszelünk a tetejére és hűtőben dermesztjük.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!