Csupacsoki torta

Csupa csokitorta

Kakaós piskóta:

  • 10 tojás
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • fél csomag sütőpor

Krém:

  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 6-7 evőkanál kristálycukor
  • 4 dl tej
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 4 dl tejszín
  • 2 csomag habfixáló

A tojásfehérjét kemény habbá verem a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beleteszem a sárgáját és tovább verem még 3 percig. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverem, majd a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta 1/3-át tortaformában megsütöm (kb. 15 perc alatt), 180°C-ra előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskótakorongok egyformák lesznek.

Elkészítjük a krémet. A pudingporhoz adjuk a kakaóport és a cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Sűrűsödésig főzzük és mikor már majdnem kész, belecsorgatjuk a megolvasztott étcsokoládét, és egy percig még kevergetjük a tűzön. Tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a kihűlt krémhez adjuk. A piskótakorongokat ezzel a krémmel töltjük. Ízlés szerint díszíthetjük.

Drávai Szabina receptje.

Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress