Kakaós piskóta:
- 10 tojás
- 8 evőkanál kristálycukor
- 7 evőkanál liszt
- 3 evőkanál kakaópor
- fél csomag sütőpor
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3 evőkanál kakaópor
- 6-7 evőkanál kristálycukor
- 4 dl tej
- 10 dkg étcsokoládé
- 4 dl tejszín
- 2 csomag habfixáló
A tojásfehérjét kemény habbá verem a kristálycukorral. Ha jó kemény a hab, beleteszem a sárgáját és tovább verem még 3 percig. A lisztet, a kakaóport és a sütőport összekeverem, majd a tojásos masszába forgatom óvatosan. A kapott tészta 1/3-át tortaformában megsütöm (kb. 15 perc alatt), 180°C-ra előmelegített sütőben. A maradék masszából még két lapot sütünk. Így a megsült piskótakorongok egyformák lesznek.
Elkészítjük a krémet. A pudingporhoz adjuk a kakaóport és a cukrot, majd a tejjel csomómentesre keverjük. Sűrűsödésig főzzük és mikor már majdnem kész, belecsorgatjuk a megolvasztott étcsokoládét, és egy percig még kevergetjük a tűzön. Tűzről levéve hagyjuk kihűlni. A tejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, és a kihűlt krémhez adjuk. A piskótakorongokat ezzel a krémmel töltjük. Ízlés szerint díszíthetjük.
Drávai Szabina receptje.
Szabina szeretettel vár Benneteket Ötlet Konyhájában, ahol sok-sok finomság kerül az asztalra nap mint nap!