Tésztához:
- 15 dkg cukor
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 3 tojás
- 1 kiskanál sütőpor
- 3 evőkanál főtt kávé
Krémhez:
- 6 evőkanál liszt
- 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor
- 20 dkg barna cukor
- 4 tojás
- 6 dl tej
- 15 dkg vaj
Díszítéshez:
- a krém maradéka
- csokoládéreszelék vagy csokoládédarabok
Tálba tesszük a hozzávalókat és robotgéppel összedolgozzuk, ha a tészta sűrűvé vált kivajazott 26 cm átmérőjű sütőformába öntjük és 180 °C-on 40 percen át sütjük.
Hagyjuk kihűlni, majd ketté vágjuk.
Közben elkészítjük a krémet. A lisztbe keverjük a kakaóport és a cukrot, majd habosra keverjük a tojást és összedolgozzuk vele. Felhígítjuk tejjel és lassan kis lángon elkezdjük főzni, egészen addig amíg krémessé válik.
A krémet főzés közben folyamatosan kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. Mikor elkészült, kihűtjük és ha langyos belekeverjük a vajat.
A tésztát belocsoljuk a kávéval, majd megkenjük és bevonjuk a krémmel. A tetejét tetszés szerint csokoládéreszelékkel vagy csokoládédarabokkal díszítjük.
Zoller Kitti receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!