Tészta:
- 2 × 5 tojásos piskóta
- a megkenéshez lekvár
Krém:
- 1 liter tej
- 4 csomag csokoládés pudingpor
- 3 × 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- esetleg rum aroma
Díszítés:
- tejszínhab és bármi más, fantázia szerint
A kihűlt piskótákat lekvárral megkenjük, és feltekerjük tekercsnek. Ha a piskótatekercsek készen vannak, nekifoghatunk a krém elkészítésének. A tejben megfőzzük a pudingot az előírásnak megfelelően. Ha kihűlt, hozzákeverjük a margarint a cukorral együtt, de jó alaposan, legalább 5-10 percig robotgéppel. A piskótatekercset felszeleteljük, majd kibélelünk vele egy kerek jénai tálat. Elkezdjük a krémet felváltva rétegezni a piskótával, míg egészen a tetejére nem érünk. Egy éjszakára hűtőbe tesszük, másnap kiborítjuk a tálból, és tejszínnel körbekenjük, kidíszítjük.
Kovácsné Szepesi Ági receptje.