Ízes bukta

Ízes buktaÍzes bukta

A tésztához:

  • kb. 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • pici só
  • 1 citrom reszelt héja

A bukták lekenéséhez:

  • 7,5 dkg olvasztott margarin

A töltelékhez:

  • 20 dkg vegyes gyümölcs- vagy barackíz

Kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, azután a kovásszal, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük. Finoman átgyúrjuk lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8 × 8 cm-es négyzetekre vágjuk és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Én felét vegyes ízzel, a másik felét barackízzel töltöttem. Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal lekenjük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180°C-on megsütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Vass Lászlóné receptje.

Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress