A tésztához:
- 6 tojás
- 12 dkg cukor
- 12 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 4 dl tejszín
- 15 dkg tejcsokoládé
- 5 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg vaj
A tetejére:
- 10 dkg tortabevonó csokoládé
A 6 tojásból készíts piskótát. Kerek tortaformában süsd ki, és ha kihűlt, 3 lapra vágd el. A krémhez a tejszín felét főzd fel a cukorral és a beletört csokoládéval. Ha kihűlt, szórd bele a vaníliás cukrot, add hozzá a habosra kevert vajat, majd a többi tejszínből vert habot is forgasd bele.
Kend meg a tésztakorongokat, és illeszd egymásra (egy kicsi krémet tegyél félre a díszítéshez). A tortabevonót gőz felett olvaszd meg, és egy hosszú pengéjű késsel simítsd a sütemény tetejére. Ha a csokoládé megdermedt, a maradék krémmel cifrázd ki a tetejét. A krémet gazdagíthatod meggybefőttel vagy rumos mazsolával is.
Ez a torta a kisfiam kedvence!
Csernáné Szilvi receptje.