A piskótához:
- 6 tojás
- 1/2 dl olaj
- 6 evőkanál cukor
- 4 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 késhegynyi sütőpor
A krémhez:
- 3 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 vaníliás cukor
- 5 dkg darabos csokoládé
- 2,5 dl habtejszín
- 1 evőkanál zselatin
- 1/2 dl langyos víz
A bevonathoz:
- 15 dkg tortabevonó csokoládé
- 1 evőkanál olaj
A díszítéshez:
- 3 dl habtejszín
A tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel ,majd hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporral elkevert liszt és kakaó keverékét. A 20 centiméteres forma alját sütőpapírral fedjük, oldalát vajjal kikenjük. A tészta masszát 3 részre osztjuk és külön három lapot sütünk belőle. A lisztet a kakaóporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat és a tejjel csomómentesre keverjük és felfőzzük. A csokoládét hozzá keverjük, tovább, sima állagúvá főzzük. A krémet kihűtjük, a keményre vert habtejszínnel összekeverjük, hozzácsurgatjuk a feloldott, nem meleg zselatint és összekeverjük. Hűtőbe tesszük dermedni. A krémet úgy osztjuk el, hogy az oldalára is kerüljön. Alsó lapra kenünk krémet, rá a 2 lap, rá a krém. Az oldalát is a a maradék krémmel bevontam. A krémre olvasztott csokoládét csurgattam, majd rá a harmadik lap. A bevonathoz a csokoládét az olajjal mikróban felolvasztottam és a torta tetejét és az oldalát is bevontam. A tejszínt kemény habbá vertem és díszítettem. A leveleket megmostam, egy kissé a vízből leráztam és olvasztott csokoládéba mártottam. Hagytam megdermedni és a levelekről leválasztottam.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!