Tészta :
- 25 dkg puha vaj / margarin
- 16 dkg cukor
- 21 dkg liszt
- 10 g sütőpor
- 1 teáskanál vaníliapaszta
- 3 nagy tojás
- 70 ml tej
Továbbá:
- 25 g kakaópor
- 50 ml forró víz
A kakaóport a forró vízzel simára keverjük.
A tésztához a vajat a cukorral, vaníliával kihabosítjuk, majd egyesével hozzádolgozzuk a tojásokat, azután hozzákeverjük a sütőporral vegyített lisztet és a tejet.
A masszát 3 felé osztjuk, az első részhez hozzákeverjük a kakaós massza 3 / 4 – ét, majd egy sütőpapírral bélelt kb 22 x 22 cm – es tepsibe simítjuk és a fagyasztóba tesszük kb 10 percre. A második részhez hozzákeverjük a maradék kakaós masszát és óvatosan a tepsiben lévő masszára kenjük ( célszerű habzsákból rányomni ). Azután 10 percig ismét a fagyasztóban dermesztjük.
Végül rásimítjuk a megmaradt sárga masszát és 180 °C – ra melegített sütőben ( légkeverés mellett ) kb 50 – 60 percig tűpróbáig sütjük. Ha a sütemény megsült, a tepsiben hagyjuk kihűlni, majd hosszúkás szeletekre vágjuk és porcukorral meghintve kínáljuk.
Baloghné Kele Judit receptje.
Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok!
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!