Tészta:
- 4 tojás
- 4 evőkanál hideg víz
- 20 dkg porcukor
- 18 dkg liszt
- 2 dkg kakaópor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 evőkanál olaj
Krém:
- 2 csomag epres pudingpor
- 2 ,5 dl tej
- 2,5 dl meggybefőttlé
- 4 evőkanál cukor (vagy ízlés szerint)
- 350 g natúr joghurt
- 2,5 dl habtejszín
- 1 evőkanál zselatin
- 1 üveg magozott meggybefőtt
Díszítés:
- 5 dkg olvasztott csokoládé
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéket a hideg vízzel jól felverjük, apránként hozzáadjuk hozzá, kemény habbá verjük. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük. A cukros kemény habhoz hozzákeverjük a tojássárgákat, majd az olajat, végül a kakaóval, sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt, 23 × 38 cm-es tepsiben 180°C-on megsütjük. A sütőajtót nem nyitogatjuk!
A krémhez a pudingporokat a cukorral, tejjel, meggylével simára keverjük, felfőzzük, majd kihűtjük. Hozzákeverjük a joghurtot. A meggyet botmixerrel pürésítjük. A tejszínhabot keményre verjük. A zselatint fél dl langyos vízben feloldjuk, ezután hozzákeverjük a pürésített meggyet, a zselatint és a tejszínhabot. Együtt jó habosra, krémes állagúvá verjük. A kész krémet a tésztalapra simítjuk, hűtőbe tesszük 1 órára, majd olvasztott csokoládét csorgatunk a tetejére.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!