A piskótához:
- 6 tojás
- 8 evőkanál cukor
- 10 dkg étcsokoládé
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 mokkáskanál sütőpor
- 5 evőkanál liszt
A krémhez:
- 3 dl tej
- 5 evőkanál cukor
- 15 dkg kókuszreszelék
- 15 dkg vaj
- 1 csomag vaníliás pudingpor
A bevonathoz:
- 3 dl habtejszín
- csokiforgács
A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a cukorral fehéredésig keverjük, majd belekeverjük a vízgőz fölött felolvasztott étcsokoládét, hozzáadjuk a kakaóport, a sütőporral elkevert lisztet, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk. Sütőpapírral bélelt, nagyméretű gáztepsibe öntjük, elsimítjuk, és 180°C-os sütőben 15-20 perc alatt megsütjük úgy, hogy a piskóta széle ne száradjon meg, és fel tudjuk tekerni. Ezután deszkára borítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt, és tiszta sütőpapírba feltekerjük, kihűtjük.
A krémhez a pudingport a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd még melegen a kókuszreszeléket hozzákeverjük, és kihűtjük. A vajjal jó habosra, krémesre keverjük. A tekercset a papírból kibontjuk, a krémmel betöltjük, és feltekerjük. Hűtőbe tesszük, amikor jól lehűlt, a keményre vert tejszínnel bevonjuk. Csokiforgáccsal, meggyszemekkel díszítjük.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!