Tésztához:
- 2 tojás
- 5 dkg cukor
- 5 dkg vaj
- 8 dkg étcsokoládé
- 1 teáskanál vaníliakivonat
- 7, 5 dkg liszt
- csipet só
Morzsához:
- 3 dkg liszt
- 1 evőkanál kakaópor
- 4 dkg vaj
- 1 evőkanál cukor
Díszítéshez:
- 2 dl tejszín
- kb. 1 nagyobb banán
- citromlé
A morzsához összekeverjük a lisztet a kakaóval és a cukorral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. A sütőt előmelegítjük 180 °C – ra, a muffin sütőforma mélyedéseibe muffin papírokat helyezünk.
A tésztához, a csokoládét és a vajat vízgőz felé téve megolvasztjuk. A tojást kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajas csokoládét, a vaníliát és hozzákeverjük a sóval, sütőporral elkevert lisztet. A masszát elosztjuk a formákban, majd a tetejére rászórjuk a kakaós morzsát és kb 30 perc alatt készre sütjük.
A banánt felkockázzuk és meglocsoljuk citromlével, a tejszínt habbá verjük. A kihűlt muffinok tetejét levágjuk, az alsó részre rákanalazzuk a habot, eloszlatjuk rajta a banánkockákat és visszahelyezzük a levágott részt. A tetejét habrózsával és banánkarikával díszítjük.
Baloghné Kele Judit receptje. Látogassátok meg Juditka konyháját, ahol sok-sok csodás recepteket találtok! A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!