Piskóta:
- 6 tojás
- 220 g liszt
- 30 g holland kakaópor
- 250 g cukor
- 7 evőkanál olaj
- 1 teáskanál sütőpor
Csokoládékrém:
- 6 dl tej
- 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 2 evőkanál holland kakaópor
- 200 g jó minőségű étcsokoládé
- 6 evőkanál cukor
- 200 g margarin/vaj
Fehércsoki krém:
- 2,5 dl tej
- 1 csomag vanília ízű pudingpor
- 3 evőkanál cukor
- 100 g fehércsoki
- 100 g margarin/vaj
Díszítés:
- 3-4 dl habtejszín
- piros ételszínezék
- díszítő cukorkák
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük.
Folyamatos keverés mellett egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd apránként az olajat. Végül a sütőporral elkevert lisztet és kakaót forgatjuk bele.
Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformában 170 fokon tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk. 3 lapba vágjuk.
A csokikrémhez a tejet a kétféle pudingporral, a kakaóval és a cukorral sűrűre főzzük.
Tűzről levéve beletördeljük az étcsokit, és addig keverjük, még el nem olvad. Folpackkal befedjük és teljesen kihűtjük.
A vajat habosra kavarjuk és a már kihűlt pudinggal krémes állagúra keverjük.
A fehércsoki krémhez a tejet a pudingporral és a cukorral sűrűre főzzük.
Tűzről levéve hozzáadjuk a fehércsokit, és kevergetve elolvasztjuk benne. Folpackkal letakarva hűlni hagyjuk, majd a kihabosított vajjal krémesre kavarjuk.
A tortalapokat megtöltjük a krémmel.
Hűtőben legalább 2 órát dermesztjük, majd a fehér csoki krémmel befedjük a tetejét és az oldalát.
Visszatesszük dermedni, majd felvert tejszínnel ízlés szerint díszítjük, cukorkával megszórjuk.
Gál Hedvig receptje.
A fenti recept a szerző engedélyével került feltöltésre!