Piskóta:
- 6 tojás
- 12 evőkanál cukor
- 10 evőkanál liszt
- 2 evőkanál kakaó
- 1 csipet sütőpor
Krém:
- 0, 5 l tej
- 2 csokoládé ízű pudingpor
- 10 dkg csokoládé
- 250 g margarin
- 20 dkg porcukor
Teteje:
- Olvasztott csokoládé
A piskótához, a tojások fehérjét keményre verem, majd a cukorral is alaposan felverem. Belekeverem a tojások sárgáját és ezt is jó alaposan felverem együtt. Utána beleteszem a lisztet, a kakót, a sütőport, és 160 °C-on körülbelül 40-45 percig sütöm. A krémhez a tejjel a csokipudingot felfőzöm, majd forrón török bele csokoládét és közben habosra keverek egy margarint a porcukorral. A kihűlt pudinggal összekeverem és ezzel töltöm meg a piskótát. A tetejét olvasztott csokoládéval bevonom.
Mrázik Katalin receptje.
A fenti recept, a szerző engedélyével került feltöltésre!