Piskóta:
- 6 tojás
- 220 g liszt
- 30 g holland kakaópor
- 250 g cukor
- 7 evőkanál olaj
- 1 teáskanál sütőpor
Csokoládékrém:
- 1 l tej
- 3 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 3 evőkanál holland kakaópor
- 400 g jó minőségű étcsokoládé
- 9 evőkanál cukor
- 400 g margarin/vaj
A piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a cukor fokozatos hozzáadásával kemény habbá verjük. Folyamatos keverés mellett egyesével belekeverjük a tojássárgákat, majd apránként az olajat. Végül a sütőporral elkevert lisztet és kakaót forgatjuk bele. Sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformában 170 °C-os tűpróbáig sütjük. Hűlni hagyjuk. 3 lapba vágjuk. A krémhez a tejet a pudingporral, a kakaóval és a cukorral sűrűre főzzük.Tűzről levéve beletördeljük az étcsokit, és addig keverjük, még el nem olvad. Folpackkal befedjük és teljesen kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk és a már kihűlt pudinggal krémes állagúra keverjük. /A krémet én úgy osztottam 3 felé, hogy a harmadik kicsivel több lett/. A tortalapokat megtöltjük a krémmel. A tetejét és az oldalát is bevonjuk, majd a tetejére krémrózsákat nyomunk. Az oldalára csokirudakat ragasztunk..
Gál Hedvig receptje