A tésztához:
- 8 evőkanál liszt
- 8 tojás
- 8 evőkanál porcukor
- 1 púpos evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 dl tej
- bármilyen csokiból pár deka
- 20 dkg magozott meggy
- pár szem mazsola
- 10 dkg vagdalt mogyoró vagy mandula
A díszítéshez:
- felvert tejszínhab
- színes cukormáz
A 8 tojásból piskótatésztát kavarunk, hozzáadjuk a kakaóport is, és egy szív alakú formában megsütjük (lehet másfajta tortaformában is). A 4 dl tejet fölforraljuk, és szokásos módon megfőzzük benne a pudingot, csak cukor nélkül, és kevesebb tejjel, hogy jó sűrű legyen. Mikor kihűlt a puding, beletesszük a margarint, a porcukrot és habosra keverjük. A margarin legyen szobahőmérsékletű. Belekeverünk ebbe is egy kis kakaót (kóstoljuk hogy jó csoki ízű legyen), a mazsolát és a mogyorót.
Ezzel a krémmel töltjük meg rétegenként a tortát. Én négy lapra szoktam vágni, és minden rétegre szórok meggybefőttet, illetve egy késsel kaparok rá csokireszeléket. Felvert tejszínhabbal és kinyomós színes cukormázzal díszítsük.
Ez a krém rengeteg fantáziára ad lehetőséget: lehet csoki nélkül is, sok vaníliás cukorral készíteni, vagy bármilyen gyümölcs illik hozzá. Ilyenkor mindig más ízű lesz. Nálunk nagyon gyorsan elkészül és finom bármelyik változat. Jó étvágyat!
Gátfalviné Dani Mária receptje.