Tészta:
- 8 tojás
- 8 evőkanál liszt
- 8 evőkanál porcukor
- 1 púpos evőkanál kakaópor
Krém:
- 1 csomag csokoládés pudingpor
- 20 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
- 4 dl tej
- pár dkg csokoládé
- magozott meggy ízlés szerint
Díszítés:
- 2,5 dl Hulala habtejszín
- mogyoró, mandula vagy tortadara
8 tojásból megsütjük a piskótát, majd amikor kihűlt, 3 részre vágjuk, és az alsó két lapot meglocsoljuk valamilyen likőrrel. A 4 dl tejet a csokis pudinggal és a 20 dkg cukorral sűrűre főzzük, majd mikor langyosra hűlt, habosra keverjük a 20 dkg margarinnal. Ízlés szerint még tehetünk bele kakaóport, majd ezzel töltjük meg a lapokat, de hagyjunk az oldalára és a tetejére is krémet! A krémre lehet reszelni bármilyen csokoládét, és tetszés szerint fejtett meggyet rakunk rá. A maradék krémmel bevonjuk a tetejét és oldalát, majd a keményre felvert Hulala tejszínnel tetszés szerint díszítjük. Az oldalát lehet mandulával, csokidarával megszórni.
Jó étvágyat!
Farkasné Joó Ibolya receptje.