Csokiszalámi:
- 50 dkg porcukor
- 4 dkg kakaópor
- 2 dl tej
- 1 evőkanál liszt
- 25 dkg margarin
- 50 dkg háztartási keksz
- 10 dkg darabolt aszalt füge, cukrozott narancshéj, zselécukor, dió, mogyoró, stb.
- rum, pálinka
A porcukrot, a kakaóport és a tejet gőz fölött 15 percig főzzük. Főzés közben 1 evőkanál lisztet keverünk bele. A tűről levéve 25 dkg margarint adunk hozzá, majd hozzákeverünk 1/2 kg darabokra tördelt kekszet, 10 dkg fügét vagdalva, narancshéjat, vagy akár zselés cukrot, diót, mogyorót… ki mit szeret. Ízlés szerint rummal vagy pálinkával is ízesíthetjük. Fél órát állni hagyjuk, de közben kevergessük át, majd öntsük tortaformába, és rakjuk hűtőbe, hogy dermedjen kicsit.
Krém:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 5 dl tej
- ízlés szerint cukor
A következő réteghez a pudingot hagyományos módon megfőzzük, és még melegen a csokiszalámis alapra simítjuk.
Hab és díszítés:
- 2 dl Hulala habtejszín
- tortadara
A felvert tejszínhabot a kihűlt pudingos rétegre simítjuk, csokireszelékkel díszítjük, majd hűtőbe tesszük dermedni. Saját találmány, nagyon jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂
Török Tamásné receptje.