Tészta:
- 3 x 3 tojás
- 3 x 9 dkg cukor
- 3 x 9 dkg liszt
- 3 x 1 evőkanál víz
- 3 x 1 evőkanál olaj
- 3 x 1 teáskanál sütőpor
Csoki krém:
- 2 csomag csokoládé ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 2-3 evőkanál cukor
- 10 dkg ét csoki
- 1 evőkanál kakaó
- 1/2 csomag zselatin
- 2 dl cukrászhab
Vanília krém:
- 2 csomag vanília ízű pudingpor
- 6 dl tej
- 2-3 evőkanál cukor
- 20 dkg margarin
- 15 dkg porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
1. A tojásfehérjét a cukorral felverjük,egyesével hozzáadjuk a sárgáját .Az olajat és a vizet fokozatosan a fehérjéhez öntjük és keményre verjük. A liszthez adjuk a sütőport,majd óvatosan fakanállal,belekeverjük a habhoz.
2. A 26 cm-es torta formát kibéleljük sütőpapírral ,beleöntjük a masszát ,és 190 fokra előmelegített sütőben sütjük.
3. Mivel egyesével sütjük a lapokat, ezt még kétszer ismételjük.
4. A csoki pudingot a tejjel főzzük, míg teljesen be nem sűrűsödik, beletördeljük a csokoládét, hozzáadjuk a kakaót, sűrűre főzzük.
5. A zselatint utasítás szerint elkészítjük, langyosra hűtjük, és a már lehűtött pudinghoz adjuk.
6. Keményre felverjük a cukrászhabot, majd hozzákeverjük a pudinghoz.
7. A vanília pudingot a tejjel megfőzzük.Lehűtjük. Margarint kikeverjük a porcukorral,vaníliás cukorral.
8. Pudingot apránként adagoljuk a margarinhoz, és jól kikavarjuk.
A torta egyik lapját csoki krémmel, a másikat vanília krémmel kenjük meg. Kívülről felét csoki, másik felét vanília krémmel kenjük meg.Díszítés tetszés szerint.
Kiss Imréné receptje.