A tésztához:
- 7 tojás
- 25 dkg cukor
- 28 dkg liszt
- 14 evőkanál víz
- 2 evőkanál étolaj
- 1 kávéskanál sütőpor
- 2 evőkanál kakaópor
A krémhez:
- 2 csomag csokoládés pudingpor
- 6 dl tej
- 8 evőkanál cukor
- ízlés szerint rum
- 3 dl habtejszín
A díszítéshez:
- 2 dl habtejszín
- 10 dkg csokoládé
- csokiforgács
A lisztet, kakaóport, sütőport összekeverjük. Az egész tojásokat a cukorral 10 perc alatt elektromos habverővel habosra verjük, apránként hozzáadjuk a vizet és az olajat is. Jó kiverjük és egy fakanállal hozzákeverjük a szárazanyagokat. 26 cm-es kapcsos tortaformában 180°C-on készre sütjük. Tűpróba!
A krémhez a pudingporokat 2 dl tejjel, cukorral csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk a többi tejet is. Felfőzzük, kihűtjük és rummal ízesítjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd pudingos krémmel együtt jó habosra keverjük.
A kihűlt kakaós piskótát 3 lapra vágjuk, betöltjük a krémmel, a torta oldalára is hagyjunk belőle. A díszítéshez a csokoládét felolvasztjuk mikróban vagy vízgőz felett, és a torta tetejét bevonjuk. Megvárjuk míg megszárad. A tejszínt felverjük és a tortát kidíszítjük. Az oldalát a maradék krémmel bevontam és joghurtos Milka csokoládéforgáccsal szórtam meg.
Vass Lászlóné receptje.
Edit szeretettel vár Benneteket desszertek és házias ételek receptjeivel a Konyhamánia Edit módra oldalon!