Egy végtelenül egyszerűen elkészíthető, ámde annál finomabb kis sütike a hétvégére? Ez a süti az, amiért máris türelmetlenül várom az idei meggyszezont! 🙂 Friss meggyel ez a sütemény… hmmm… Nálam mindent visz! 😉
A tésztához:
- 2 tojás
- 25 dkg liszt
- 2,5 dl tej
- 1 csomag sütőpor
- 16 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 10 dkg margarin
- 1 üveg meggy (frissel a legfinomabb!)
- 2 evőkanál kakaópor
- 2 evőkanál kókuszreszelék
- 1 csipet só
A tetejére:
- 4 evőkanál forró kávé
- 2 evőkanál kakaópor
- 1 bögre porcukor
- 4 evőkanál olvasztott vaj
A díszítéshez:
- kókuszreszelék
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, majd belekeverjük a puha margarint, a lisztet, a sütőport, a sót és a tejet. Kidolgozzuk, majd kétfelé osztjuk, és az egyik felébe belekeverjük a kakaót, a másik felébe a kókuszreszeléket. Kivajazott, kilisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük a kókuszos tésztát, majd a kakaós rész következik. A kétféle tésztát egy villa segítségével márványozzuk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt 180°C-on megsütjük.
Közben elkészítjük a csokis bevonatot. A forró kávéban elkeverjük a kakaóport és a porcukrot, hozzáadjuk az olvasztott vajat, simára keverjük, majd a langyos sütemény tetejére simítjuk. Hűtőbe tesszük, hogy a tetején a máz picit szilárduljon, majd kókuszreszelékkel megszórva kínáljuk.
Boribonka receptje.